Óra bőrszíj tisztítása

Posted by Tószegi Márk 2017/02/23 0 Comment(s)

Egy óra bőrszíja minden nap érintkezünk a bőrünkkel, és egy idő után a verejtéket, port, és mindenféle koszt gyűjt össze. Nem csak a bőrszíj kinézete az ami idővel megváltozik, bőrszíjunknak szaga is lehet, és ez nagyban letudja rontani szeretett karóránk összképét. Azonban a bőrszíj óvatos, megfelelő eszközökkel történő tisztítása nem csak a bőrt óvja meg, de könnyedén megszabadulhatunk a rárakódott kosztól is.

Ne használja a lenti folyamatot amennyiben hasított bőrszíja van


Dolgok amire szükség van:

 Pamut ruhadarabok

Bőrápoló

Folyékony szappan


Először is töröljük meg a bőrszíjat a száraz pamutdarabunkkal, ez eltávolítja a rárakodott felületi port és koszt, így a későbbi nedves tisztításnál nem sértjük fel a szíj felületét.

Vegyük elő másik tiszta pamutunkat, langyos vízzel nedvesítsük be, majd egy kicsi folyékony szappant tegyünk az anyagdarabra. Dörzsöljük össze, hogy a szappant felszívja anyagunk.

Kicsi körkörös mozdulatokkal dörzsöljük végig szíjünk mindkét oldalát, majd ha ezzel megvagyunk száraz pamutdarabbal töröljük át az egészet.

A tisztítással készen is lettünk, ezután az órát jól szellőző helyre kell tennünk és meg kell várnunk amíg megszárad. Kerüljük a közvetlen napsütést, mert az teljesen kiszárítja bőrszíjunkat.