Skagen karóra – A dán minimalista

Posted by Tószegi Márk 2017/02/11 0 Comment(s)

A Skagen márka viszonylag újnak számít a karóra piacon. Dizájn terén teljesen elkülönül a megszokott vonulatoktól, minimalista vonalvezetése, letisztult külsőt eredményez minden darabnál.

A Skagent 1989-ben alapította két dán dizájner, Charlotte Jorst és Henrik Jorst. A pár először még más óragyártóknak tervezett órákat, azonban később 1992-ben Henrik Hong Kong-i kapcsolatát kihasználva már Skagen név alatt dobták piacra óráikat.

Már az első évben 800 000$ forgalmat generáltak, ez 1993-ra megduplázódott. Ekkor még mindig alkalmazott nélkül, csak ketten dolgoztak. 1995-ben a céget a leggyorsabban növekvő 250 amerikai vállalat közé sorolták, ugyanebben az évben az Egyesült Állomokon kívűl is megnyitották első irodájukat Dániában, így már az európai piacra is beléptek. Így már 80 országba szálítottak órákat, az éves bevétel pedig elérte a 30 millió $-t.

Az ezt követő években beléptek az angol, német, és holland órapiacra, majd a Közel-Kelet felé vették az irányt. 2005-ben bevételük, 70 millió $ volt, látszott, hogy a márka egyre népszerűbb lesz az emberek körében. És ezt a népszerűséget, és az órákban rejlő lehetőséget az ismert Fossil órákat gyártó Fossil Group is meglátta.

2012-ben a Fossil csoport 150 000 Fossil részvényért és 225 millió $-ért megvásárolta a Skagen Designs Ltd.-t. A Skagen órák azóta népszerűbbek mint valaha, tökéletes választás mindenki számára, aki szeretne kitűnni, és egy egyedi minimalista órát viselni a karján.

Címkék: skagen karóra dán