Maserati óra - Az olasz szigonyos

Posted by Tószegi Márk 2017/08/18 0 Comment(s)

A Maserati márka újnak számít a karóra piacon, azonban az autógyártásban már 1914 óta jelen van a márka. A Maserati testvérek ekkor nyitották meg gyárukat, Olaszország szívében, Bologna-ban. A négy fivért az autók és a motorok iránti szenvedély egyesítette, Alfieri, Ettore, Ernesto és Bindo szemlélete és elkötelezettsége tette a Maseratit későbbi világmárkává, és az autósport egyik éllovasává.

1940-re az addig elért sikerek megkövetelték a gyár átköltöztetését Modena-ba, a Maserati azóta is itt gyártja autóit. A Maserati napjainkban már több mint 70 piacon van jelen, és az egész világon méltán ismert és elismert. A márka más autómárkákkal ellentétben, mindig nagy figyelmet fordított az innovációra, a hagyományok megtartása mellett. A Maserati autók szíve mindig olasz marad, de a szemei már a jövő felé néznek.

A Maserati karóráit is az autóik szemléletével gyártja, minden darabban megtalálható a versenymúlt, ugyanakkor a kifinomult elegancia is. A márka immáron az órapiacot is meghódította, egyre több országban van jelen, és kollekciójuk évről-évre nagy fejlődésen esik át. Széles árfekvésük miatt a Maserati órák már nagy réteg számára elérhetők, ez azonban a Maserati minőségből semmit sem vesz el.

A szigony

A szigony a mitológia szimbóluma, a logót a Maserati minden versenyautóján használta. A motívum mindig megmarad, bármilyen változtatáson, innováción esett is át a márka. 1920-ban a Maserati-nak szüksége volt egy logóra, ami által a márka kiemelkedhet a többi gyártó közül. A feladat Mario Maserati-ra hárult, aki a testvérek közül kevesebb szenvedély táplált az autók iránt, tehetséges művész volt. Mario az inspirációt a Piazza Maggiore-en álló Neptun szoborból merítette, a szigony számára erőt és energiát sugárzott, akárcsak autóik. A logóban a piros és a kék Bologna város színei, a cég központja ekkor itt működött. A logó tökéletes választásnak bizonyosult, immáron majdnem 100 éve szimbolizálja a Maserati márka erejét, és ekszkluzivitását.


 

 


 

Leave a Comment